Selecteer een pagina

MIJN BLOGS 

Verdriet is een emotie die in onze samenleving al snel als ongemakkelijk wordt gezien, zowel door onszelf als onze omgeving.
De behandel methode die ik noem is Jin Shin Jyutsu en je kunt dat eens opzoeken via google, maar ook op mijn website www.blijleve.com kun je iets meer vinden over bijvoorbeeld een workshop hierin.

 

Verschillende gevoelens kunnen je overvallen na het overlijden van je huisdier. Verdriet, boosheid, schuldgevoelens om er maar een paar te noemen. Iedereen is uniek in het verwerken van verlies.
Allereerst is het volgens mij heel normaal dat je een diep gemis voelt als je huisdier, waar je dagelijks contact mee had er plots niet meer is. Bovendien ben jij degene die je dier verzorgt. Die het naar de dierenarts brengt als het ziek is. En die oppas regelt als je op vakantie gaat.
Jouw dier maakt onlosmakelijk deel uit van jouw leven.

Vanaf mijn geboorte maken dieren deel uit van mijn leven en ze waren en zijn heel belangrijk voor mij. Het contact met mijn huisdieren is voor mij een bewuste verbinding waarin de uitwisseling als vanzelfsprekend is. Toch had ik er nog niet eerder aan gedacht te communiceren voor anderen op een meer professionele manier. Wel deed ik dat al voor vrienden en familie.

Met het leggen van energetisch contact met jouw dier, kun je antwoorden krijgen op onder andere jouw vragen over gedrag. Ook over verhuizing, ziekte en andere omstandigheden waarover jij je zorgen maakt. Verder is het mogelijk begeleiding te krijgen in moeilijke beslissingen rondom je maatje.
Steun in tijd van verdriet en gemis, waarin je misschien vragen hebt over je emoties of gewoon je verhaal kwijt wilt en een luisterend oor zoekt. Nu contact maken.

Het verwerken van emoties is zo universeel en ook zo alleen van jou, iedereen rouwt op zijn eigen manier…

Gevoelens bij het overlijden van mijn huisdier heb ik telkens weer anders ervaren.
Maart 2019 is onze hond Ruby overleden. Ik was bij haar en heb zo diep ervaren hoe bijzonder het is om zo dichtbij haar wezen te mogen komen. Het voelen van haar volledige vertrouwen in mij. Het bracht mij weer heel dicht bij mijn eigen kern.
Terwijl ik het verdriet voelde en het gemis, die beiden gelijk hun intrede doen als je dier overlijdt, voelde ik ook een grote dankbaarheid voor dit contact.
Het feit dat een goede vriendin van mij, waar ik ooit een dieren-communicatie training mee deed, ook aanwezig was, maakte dat ik mij zo gesteund voelde… zo aanwezig, zo helder.

Deze ervaring met mijn hond waarvan ik al zoveel heb geleerd tijdens haar leven, deed alles samenvallen; mijn kwaliteit om contact te maken met energie, mijn liefde voor dieren en mensen, mijn vermogen om jou helemaal jou te laten zijn.

Heel anders was het toen onze kater werd aangereden, wij vonden hem zwaar gewond. Ondanks een snelle rit naar de dierenarts moesten wij  binnen nog geen uur na het vinden van ons maatje beslissen over euthanasie.
Als jij dit hebt meegemaakt, dan weet je dat dit een onmogelijk besluit is, die toch gemaakt moet worden. Je hebt geen keus… en het voelt zo rot, zo machteloos.
Het gaat zo snel dat mijn gevoelens over elkaar heen buitelden en pas later, thuis, begon ik te beseffen wat er gebeurt was.

Het heeft mij enorm geholpen om naderhand alsnog afscheid te nemen, om hem te vertellen dat ik het anders had willen laten gaan, maar dat het is zoals het is en dat er niets gedaan kon worden. En hem te vertellen dat hij gemist wordt…. En dit zijn een paar van mijn verhalen, elk verhaal verloopt weer anders, dat van jou is ook uniek. Gelukkig gaat niet elk verhaal over verlies en verdriet, er zijn er nog vele over contact en verbinding en ik ga er meerdere plaatsen bij de blogs!

Ik geloof in jou en in jouw succes op elk gebied in jouw leven!

In contact met je dier, ben je in het hier en nu, bewust aanwezig.

De dieren in mijn leven zijn mijn leraren in bewust aandachtig leven, ik geloof dat je door volledig jezelf te zijn ( toe te laten) je een overvloedig en voorspoedig leven kunt leiden.
Ik gun dat jou ook en combineer in mijn coachpraktijk al mijn talenten om jou van dienst te zijn.

Juni 2020 heb ik de  opleiding systemisch paarden coach afgerond, het contact met deze gevoelige dieren is zo bijzonder, en ze kunnen je fantastisch helpen als je met een wezenlijke vraag rondloopt.
Waarmee mag ik jou helpen?

Je kunt een vraag stellen via het contact formulier  

De opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:
Shiatsutherapie, Jin shin Jyutsu, Seiki, familie-opstellingen, trauma-opstellingen, communiceren met dieren. Systemisch coachen met paarden (Wind opleiding).
Meer informatie over workshops familie opstellingen, Jin Shin Jyutsu en retreats vind je op Blijleve.com

 

 

 

Nadat Carla een ‘gesprek’ met Bobby had heb ik meer leiding genomen en nu zijn de wandelingen weer fijn.

 

De sessie die ik met Carla had en mijn twee paarden heeft een diepe indruk op mij gemaakt

Ja ik wil graag een gesprek plannen

14 + 11 =